dcsimg

Vattenkonstverk invigt på Storängstorget

Storängstorget i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Exploateringskontoret

Söndagen den 7 maj 2017 invigdes den internationellt erkände konstnären Jeppe Heins vattenkonstverk på det nyanlagda Storängstorget i Norra Djurgårdsstaden. Invigningen var en av höjdpunkterna under en dag med många aktiviteter på torget och evenemanget som helhet lockade upp mot 3000 boende och andra besökare.

Invigningsdelegationen bestod av kulturborgarråd Roger Mogert, konstnären Jeppe Hein och Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, och skedde till toner av ungdomskören Engelbrekts Unga Röster.


Från fyra cirklar i marken sprutar vattnet upp och bildar väggar som växlar mellan högt och lågt efter en bestämd koreografi. Publiken kan njuta av vattenspelet, men också gå in i verket och passera de rörliga och våta kulisserna. Vattenkonstverket förgyller Storängstorget och gjorde alla barnen galna av glädje vilket syntes från första stund som vattenkonstverket drog igång.

Butiker och serveringar flyttade ut på gatan för en vårmarknad. Östermalms stadsdelsförvaltning berättade om sin verksamhet i Hjorthagen tillsammans med stadsdelens många idrotts- och kulturföreningar. På scenen visade AntWalk returmode och bjöd på dansnummer. Polisen och biblioteket var på plats med polisbil och läshörna vilket var mycket populärt bland barnen när de sprungit sig blöta och trötta i vattenkonstverket.

Stockholm Vatten och Avfall ställde fram som Popup Återbruk där 1 500 föremål bytte ägare under helgen. Stadsbyggnadsprojekt Norra Djurgårdsstaden fick svara på frågor om kommande utveckling i Hjorthagen, Gasverket, Ropsten,Värtahamnen och Loudden.

Se bilderna från invigningen.

Uppdaterad