dcsimg

Byggstart för Bobergsskolan

Den 2 juni togs det första spadtaget för Bobergsskolan i Gasverket. Skolan med plats för 900 elever ska vara färdig till höstterminen 2019 och planeras för årskurserna F-6, med möjlighet att ställas om för elever upp till nionde klass.

Bobergsskolan kommer att bestå av tre byggnader varav en är en tidigare verkstadsbyggnad från 1800-talet. Skolan har fått sitt namn av Ferdinand Boberg som bland annat ligger bakom tegelgasklockorna. Spadtaget togs av barn från Hjorthagens skola tillsammans med skolborgarråd Olle Burell, Skanskas koncernchef Johan Karlström, och Claes Magnusson vd för SISAB.

Arkitekterna som skapat och arbetat med ritningarna för byggnadernas yttre såväl som inre rum var på plats. Caroline Olsson, Anna Areskough och Joung-Min Kim. Bild: Marika Tell
Arkitekterna som arbetat med ritningarna för skolans yttre såväl som inre rum var på plats. Caroline Olsson, Anna Areskough och Joung-Min Kim. Bild: Marika Tell

Mer om skolan och utvecklingen av Gasverket.

Uppdaterad