dcsimg

Informationsmötet på Station lockade många

Torsdagen den 9 november bjöd Stockholms stad in till ett informationsmöte om Hagastaden-projektet. Mötet ägde rum på restaurang Station vid Torsplan – i hjärtat av den nya stadsdelen. Närmare 170 personer kom för att lyssna till vad som är på gång i ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt.

I oktober flyttade Hagastadens första boende in. Det kan ha varit en av anledningarna till att rekordmånga tagit sig till restaurang Station denna kväll. Utöver Stockholms stad fanns även Norrmalm stadsdelsförvaltning, Stockholm Vatten och Avfall, Stockholms läns landsting, Solna stad och Veidekke representerade på plats. Aktörerna hade varsin station kring vilken allmänheten kunde mingla runt medan det bjöds på kaffe och fika. Mötet fortsatte med en seminariedel där följande program avhandlades:

  • Visionen, Eleonor Eklind Forslin, Projektchef Hagastaden
  • Byggnationerna idag, Ebrahim Ilya, Byggledare Hagastaden
  • Trafiken nu och framåt, Gunilla Brogren, Trafikplanerare Hagastaden
  • Vad händer i Östra kvarteren?, Karl-Johan Dufmats & David Nee, Projektledare Hagastaden

Karl-Johan Dufmats och David Nee berättade om vad som är på gång i Östra kvarteren. Samråd blir det mot slutet av nästa år.

Stockholms stad delade ut reflexvästar och Stockholm Vatten och Avfall disktrasor.

Norra Tornen reser sig våning för våning. Innovationen, som vi ser på bilden ovan, kommer att bli 125 meter i full höjd. Beräknas vara klart för inflyttning 2018.

Efter presentationerna hade besökarna möjlighet att ställa frågor till projektmedarbetarna. Därefter avslutades informationsmötet med mingel och frågestund till alla närvarande aktörer.

Stort tack till alla som kom! Följ oss gärna på Facebook för senaste nytt om Hagastaden och information om liknande evenemang i framtiden. Nästa informationsmöte för allmänheten planeras till våren i maj.  

PowerPoint-presentation från informationsmötet 

Mejla projektet på hagastaden@stockholm.se

Uppdaterad