dcsimg

Sju skulpturer invigda i Hjorthagsparken

Konstnären Kirsten Ortwed. Bild: Exploateringskontoret

Söndagen den 6 maj var det vårmarknad runt Storängstorget. Butiker och serveringar flyttade ut på gatan. Det ordnades loppmarknad, stadsvandringar och på scenen uppträdde Hjorthagens revyorkester. I Hjorthagsparken invigdes sju skulpturer av konstnären Kirsten Ortwed med tal och trumpetfanfar. Dagens evenemang lockade mer än tusen personer, både boende och andra besökare.

Under invigningen fick konstnären Kirsten Ortwed klippa det röda bandet med guldsax. Talade gjorde kulturborgarråd Emilia Bjuggren och Mårten Castenfors, chef för Stockholm Konst. Läs mer om skulpturgruppen

Östermalms stadsdelsförvaltning fanns på plats för att berätta om sin verksamhet i Hjorthagen tillsammans med stadsdelens kultur- och idrottsföreningar. Stockholms stad berättade om pågående och framtida utveckling av Norra Djurgårdsstaden. Se bilder från invigningen.

Uppdaterad