dcsimg

Gullingeparken utvecklas

Barn leker på en klätterställning på en lekplats.

Nu ska en lekplats byggas i Gullingeparken för en trivsammare och attraktivare parkmiljö i anslutning till Tensta centrum.

Gullingeparken ligger söder om butiksgalleriorna i Tensta centrum. Många rör sig här till och från centrumets butiker och verksamheter. En satsning behövs för att möta behovet av vackra och trygga parker i stadsdelens centrala delar.

Under 2017 genomförde Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning en medborgarbudget, som är en form av medborgardialog där invånarna har möjlighet att påverka utvecklingen av sin närmiljö och stadsdelen dem lever i. Nämnden avsatte 2 miljoner kronor för utvecklingen av Gullingeparken. Förslag från invånarna samlades in och sedan genomfördes en omröstning. Förslaget som vann var en lekpark.

Lekplatsen invigs 2018

Lekplatsen börjar byggas i juni och under byggtiden kommer delar av parken att vara avstängda. Nämnden kommer bjuda in till en officiell invigning i slutet av sommaren. En av ambitionerna är att parken ska vara en mötesplats för alla åldrar.

Kontakt

Spånga-Tensta

Uppdaterad