dcsimg

Barnens officiella konst (BOK) i Vårberg

Barnens officiella Konst (BOK) Foto: Stockholm Konst

Onsdag 6 juni kl. 14.00 inviger Mårten Carstenfors (Stockholm konst) barnens konst i Vårberg. Konsten som gestaltats av klass 1 C på Söderholmsskolan visas fram till och med den 28 juni. Välkommen till vernissagen som anordnas med anledning av den internationella konsttävling som pågår.

Invigning av Barnens offentliga konst (BOK) i Vårberg

Tid: 6 juni kl. 14.00
Plats: Korsningen Vårholmsbackarna/Vårholmsvägen, Vårberg
Stockholm konsts chef Mårten Castenfors inviger och det bjuds på saft och kakor.
Kom, diskutera konst och fira!

 

Internationell konsttävling pågår

I samband med den stora konsttävlingen som pågår genomförs flera tillfälliga konsthändelser under namnet BOK – Barnens Offentliga Konst. Den första händelsen, en tillfällig, offentlig gestaltning med eleverna i klass 1 C på Söderholmsskolan, invigs den 6 juni och visas fram till och med 28 juni 2018.

Klass 1 C i Södermalmsskolan i Vårberg

Barnen har gruppvis tagit fram 6 olika skissförslag, som sedan skurits ut i plywood och placerats på en av de tre möjliga platserna för konst som ingår i den stora tävlingen. Platsen valdes ut genom en omröstning i klassen.

Tillsammans med konstnären och pedagogen Anita Wernström och klassläraren Jessica Svahlin har barnen under maj månad utforskat vad offentlig konst kan vara, hur den ser ut och vilken betydelse skala och perspektiv har. Och vad är egentligen en plats? Bor du nära där konsten kommer att vara eller en bit ifrån? Ska den vara där alltid eller bara ett tag? Vad händer om den går sönder? Många och viktiga frågor kring konsten i våra gemensamma rum har väckts och undersökts.

Kontakt och mer information om Stockholm konst:
Frida Cornell, curator och projektledare, frida.cornell@stockholm.se,08-508 31 336, mobil 070-369 15 29

Här hittar du information och tävlingsprogram för konsttävlingen som pågår i Vårberg.

Uppdaterad