dcsimg

Invigning av Bodholmsgången i Skärholmen

Satsningen på Bodholmsgången är en del av Grönare Stockholm.

Den 7 juni klockan 13.30 invigs Bodholmsgången i Skärholmen! Att Bodholmsgången är upprustad och klar firas med invigning på platsen och det bjuds på 60-tals inspirerad musik och godis. Välkommen!

Datum: 7 juni kl. 13.30
Plats: Bodholmsgången i Skärholmen

Trafikborgarråd Daniel Helldén inviger Bodholmsgången och det bjuds på 60-tals inspirerat godis och musik.

Invigning av Bodholmsgången

Ett ”rum i rummet” har skapats med snurrfåtöljer under en grupp av träd, nya soffor och stolar finns på flera platser. 

Färdigställandet av den upprustade Bodholmsgången uppmärksammas för att det är det första Grönare Stockholms-projektet som blir klart. På invigningen kommer det att informeras om upprustningen och om Grönare Stockholm. Vi bjuder på 60-tals inspirerat godis och musik. Byggstart var i augusti-september 2017 och platsen invigs den 7 juni 13.30.

Bodholmsgångens upprustning

Upprustningen innebär översyn och lagning, ersättning av plattbeläggningen med både granithällar och marktegel som är karaktäristiska för hela centret. De befintliga träden fälldes då de inte mådde bra (växtbäddarna var för små) och rötterna hade växt in i brunnar och ledningar. 11 st nya träd, olika sorter av Robinia; vanlig, gulbladig och en skruvrobinia planterades hösten 2017. Träden planterades i moderna växtbäddar med kolmakadam med näringsberikad biokol och lite lövkompost.

Grönare Stockholm

Grönare Stockholm är en särskild satsning inom Stockholms stad för att utveckla stadens parker och naturområden. På 25 platser i staden ska parker, gångstråk och torg förnyas, förbättras och rustas upp. Satsningen pågår under 2017-2020. 

Veta mer?

Här kan du läsa mer om projektet Bodholmsgången och Grönare Stockholm.

Uppdaterad