dcsimg

KFUM får ja till att bygga idrottshall i Hagastaden

Vid exploateringsnämnden i maj togs beslutet att ge KFUM en så kallad tidig markreservation i västra delen av Hagastaden för en fullstor idrottshall. Platsen ligger vid Torsplan, nära kollektivtrafik då det nu står klart att den nya tunnelbanan till Arenastaden ska byggas.

Om planerna fullföljs innebär detta att Hagastaden får två nya idrottsanläggningar; En i östra delen som staden (SISAB) bygger och en i västra delen. En tidig markreservation ger möjligheter för staden att tillsammans med KFUM utreda frågor för kvarteret.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan komma vidare med KFUM:s vilja att investera i en ny stor idrottshall. Jag ser fram emot ett bra samarbete med att förverkliga arenan, säger Stefan Hansson (S), ordförande i exploateringsnämnden.

Ärendet i Insyn finns här.

Uppdaterad