dcsimg

Podd om Slakthusområdets utveckling

En man med mikrofon intervjuar en kvinna framför en vägbom med skylten Slakthusområdet.
Foto: Mattias Prodromou Dahlqvist

Slakthusområdet i Söderstaden är ett av stadens större utvecklingsprojekt. De första rivningarna är på gång och området är under förvandling från industriområde till levande stad. I podden diskuteras utvecklingen från olika perspektiv.

Nionde avsnittet av podden Stockholm växer handlar om Slakthusområdet. I Söderstaden skapar man ett område som ska erbjuda stockholmarna allt från mat och sport till musik och kultur. Samtidigt ska det vara ett trevligt område att bo i. ”Alla ska få plats”, säger Jenny Gullström, byggprojektledare från stadsbyggnadskontoret. Med i avsnittet är också Mats Viker, VD för Stockholm Globe Arena Fastigheter, samt Patrik Tengwall, som är evenemangsstrateg på stadsledningskontoret.

Lyssna på avsnitt 9, Slakthusområdet och Söderstaden: Om ett framväxande nöjes- och bostadsområde

Läs mer om Slakthusområdet

Uppdaterad