dcsimg

Gemensam odling i Vårgården

Fryshusets bild från gemensam odling i Vårgården, Skärholmen

I Skärholmen odlar man gemensamt i Vårgården. ”Vår odling” är ett samarbete mellan Fryshuset och Skärholmens stadsdelsförvaltning. Alla som bor i området bjuds in till gemensamt odlande och skördande. 5 september är det skördefest.

Vårgården i Skärholmen 

Syftet är att alla ska få en chans att medskapa sin närmiljö, där det är framförallt sommarjobbande ungdomar som har ansvar för skötseln av odlingarna under sommaren, men alla som nyttjar den får också hjälpa till att hålla platsen städad och fin.

Vill du odla?

Varmt välkommen att själv så och plantera i lådorna. Prata med odlingscoach eller Fryshusledare på Vårgården så visar de var du kan odla. Du kan också delta i odlingsworkshops utöver att nyttja platsen för eget bruk, som att grilla eller bara hänga i trädgården.

5/9 planeras en skördefest för alla intresserade.

Fryshusets bilder från odlingen i Vårgården

Fryshusets bild från gemensam odling i Vårgården, Skärholmen

Kontakt

Irma Ortega Cruz

Projekt- och dialogsamordnare, Skärholmens stadsdelsförvaltning, stadsutveckling och medborgarservice

Uppdaterad