dcsimg

Störande larm vid Slussen

Ett larm har startat i arbetsområdet på Slussen och orsakat stora störningar för boende i området. Stockholm stad, Projekt Slussen, tillsammans med entreprenören Skanska beklagar nattens incident djupt, det som hänt är helt oacceptabelt.

Under kvällen och natten till den 20 juli har ett larm startat på projekt Slussens arbetsområde. Av någon anledning har larmet inte kunnat stängas av. Högtalare har låtit under hela natten och därmed orsakat stora störningar för boende i området. Vi har nu undersökt vad detta berodde på och kan konstatera att väktarfunktion och joursystem inte har fungerat.

Så fungerar larmet

Larmsystemet sätts igång när kameraövervakningen identifierar obehöriga på arbetsområdet. Väktarbolaget får ett larm och rycker ut. Samtidigt startar högtalare som informerar om att väktare är på väg. När väktare är på plats ska högtalarna stängas av. Så har inte skett i natt.

Detta gör vi nu

Ett annat larmsystem ska installeras så snart som möjligt. Det innebär att högtalarna kopplas ur och ersätts av en så kallad blixttjänst, strålkastare som tänts som gör obehöriga uppmärksamma på att de är upptäckta och väktare på väg. Samtidigt ska bristerna i joursystemet ses över.

Stockholm stad, Projekt Slussen, tillsammans med entreprenören Skanska beklagar nattens incident djupt, det som hänt är helt oacceptabelt.

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad