dcsimg

Norra Tornen uppmärksammas av CNN

I Hagastaden byggs just nu ett par av de häftigaste husen, inte bara i Stockholm utan i hela världen, om man får tro den amerikanska nyhetskanalen CNN. De har listat de tio mest efterlängtade arkitektoniska höjdpunkterna i världen som kommer stå klara i år, och på den topplistan hittar vi alltså Hagastadens Norra Tornen tillsammans med t ex en undervattensrestaurang i Norge och Bejings nya internationella flygplats.

- Vad roligt att de här rätt spektakulära byggnaderna i Stockholm får uppmärksamhet även internationellt! De kommer utan tvekan bli just de landmärken i Hagastaden och Stockholm som de var tänkta att vara, kommenterar Stockholms stads projektchef Eleonor Eklind Forslin vid exploateringskontoret.

Fakta om Norra Tornen

Norra Tornen består av två assymetriska höga bostadshus med ca 300 bostäder totalt. Byggherre är Oscar Properties som låtit den holländske arkitekten Reinier de Graaf vid OMA designa tornen. Det första tornet är just färdigställt, Kv Innovationen, och det andra, Helix, är tänkt att stå klar vid årsskiftet.

”De mest efterlängtade projekten som formar världen 2019” rubricerar CNN sin artikel som du hittar här:

https://edition.cnn.com/style/article/new-buildings-that-will-shape-2019/index.html

Oscar Properties webbinformation om Norra Tornen:

https://oscarproperties.com/projekt/norra-tornen/

Uppdaterad